Over Lina

Hey, ik ben Lina!

foto_lina_andersson_marketing_amsterdam_the_webshop_success_hub

Geboren en opgegroeid in Finland en sinds 11 jaar woonachtig in Nederland, nu Amsterdam.

Technologie en het internet zaten er bij mij heel vroeg in.

Al op mijn 7e kreeg ik mijn eigen computer, dankzij mijn vader die in de IT werkt, en bouwde ik mijn eigen website (over konijnen met informatie over verzorging en voeding).

Ik was toen al nieuwsgierig over hoe SEO werkt, en hoe ik mijn site hoger in Google moest krijgen. Dat was in 1996...

In 2005 kwam ik toevallig via Skype in contact met een Nederlandse jongen. 5 jaar later ging ik op bezoek bij hem en ik vond Nederland zo leuk dat ik vrijwel direct besloot om te blijven. Toen was ik 19 jaar. Een nieuwe taal, nieuwe cultuur en nieuwe vrienden. Het was hard werken, zeker in een kleine stad in Gelderland waar geen andere expats zaten, en weinig Engels te horen was in het openbaar. Met wat doorzettingsvermogen en een 3-maanden crash course ben ik snel vloeiend geworden in het Nederlands. Dit heb ik ook wel te danken aan mijn Zweedse moedertaal wat erg op Nederlands lijkt qua vocabuilaire. Ik heb toen ook zoveel verschillende jobs gedaan om maar wat geld te verdienen. Maar juist dat heeft mij geholpen om mezelf in het diepe te gooien en Nederlands te leren spreken, ondanks de angst om fouten te maken.

Toen ik eindelijk vloeiend kon spreken na een jaar of twee besloot uiteindelijk om mijn studies voort te zetten en mijn passie voor marketing achterna te gaan en een "echte" baan te vinden.

Eerst haalde ik mijn Bachelor diploma in Marketing aan de HU, verhuisde ik naar de grote stad Amsterdam en ging ik direct werken bij een kleinschalig marketingbureau waar ik met heel veel verschillende klanten mocht werken als campagnemanager. Maar, omdat ik het directe klantcontact miste, en de kans om het gehele marketingtraject en beslissingen in eigen handen hebben, besloot ik na 1,5 jaar bij het bureau om te gaan freelancen, zo dat ik mijn volle potentie kon gaan ontdekken en benutten.

EN NU...

3 jaar verder geniet ik nog volop van het freelancen en heb ik ook een tweede bedrijf samen met mijn vriend in Amsterdam in de buitenlandse vastgoedbranche. Ik verveel me snel als ik elke dag hetzelfde doe, vandaar al mijn verschillende projecten - ik vind het heerlijk!

Ik kijk er erg naar uit om je verder te helpen. Als je mijn persoonlijke 1-op-1 advies wilt, kijk dan zeker naar mijn on-demand marketingdiensten op deze pagina.

Heb je vragen over de tutorials of gewoon een algemene vraag? Schiet dan een mail naar twsh@linamarketing.nl

Liefs, Lina

Online marketing specialist & oprichter "The Webshop Success Hub"

Contact opnemen?
Mail twsh@linamarketing.nl
Website: www.linaandersson.nl