Marketingvideo's voor meer verkoop ✓ 1-op-1 Advies & Support ✓ Maandelijks nieuwe tips & video's ✓ WORD GRATIS LID!

"Sterren in Google" - Hoe je de recensie sterren bij je zoekmachine links krijgt

blog_post_google_sterren_recensies

Je hebt ze vast al meerdere keer gezien bij zoekopdrachten en advertenties in Google. De oranje recensie sterren met gemiddelde score.

Maar hoe zorg je nou zelf dat je die bij je links krijgt en wat zijn precies de voorwaarden? Ik leg het je uit!

Waarom sterren bij zoekopdrachten?

 • Je valt direct op naast je concurrentie

 • Als jij een betere score hebt, heb jij al sneller meer kliks dan de concurrent die geen sterren heeft, of een lagere score

 • Recensies = social proof = betrouwbare website want anderen hebben hun ervaring met jouw webshop en producten gedeeld

 • Al het bovenstaande zorgt voor een flinke toename in je webshop verkeer = meer klanten en hogere SEO ranking omdat Google jouw links als nog waardevoller ziet dan een webshop zonder recensies

 

GRATIS DOWNLOAD!
HOW TO LEAD MAGNETS VOOR WEBSHOPS
 
 Meer online verkoop met een slimme evergreen lead magnet en hoe je hem inzet voor meer klanten en volgers

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF &

ONTVANG DE GUIDE!

  We zullen je 1x per week waardevolle tips mailen over webshopmarketing. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kunt je op willekeurig moment uit schrijven via de link in de mail.

  Powered By ConvertKit

  Wat heb je nodig om recensies te verzamelen voor jouw webshop? 

  • Je moet een account hebben bij een derde partij dat onafhankelijk recensies voor jou verzamelt. De meest gebruikte in Nederland zijn Kiyoh.nl, Webwinkelkeur.nl, Feedbackcompany.nl. (Er kunnen kosten aan verbonden zijn.) Kiyoh of Webwinkelkeur worden het vaakst voor webshops gebruikt.
  • Zet die tool zsm in op je webshop want er zit een min. limiet aan recensies aan verbonden
  • Deze tools kunnen automatisch een mailtje sturen na een bestelling, bijv. 1-2 weken na bestelling zo dat je niet zelf overna hoeft te denken

  Wat zijn de voorwaarden om sterren te zien bij de links?

  • De recensie tool widget moet geïnstalleerd of gekoppeld worden aan je webshop zo dat de recensies en sterren daar te zien zijn
  • Je moet 'rich snippets' aan hebben staan zo dat GOogle de sterren ook af kan lezen in je webshop. Vraag het jouw recensie tool of je developer als je deze optie niet vindt in je recensie tool dashboard
  • Je moet in de laatste 12 maanden 100 recensies hebben verzameld voordat je sterren bij je advertenties kunt krijgen, maar gelukkig geldt dit niet voor je niet-betaalde links. Dus snel aan de bak!

  Een mooi voorbeeld van hoeveel impact recensies in Google kunnen hebben is Fashion-Click.nl waar ik samen met de eigenaresse ervoor zorgde dat ze sterren kreeg.

  Via Webwinkelkeur hebben zij meer dan 150 recensies verzameld in de laatste paar maanden en omdat zij 'rich snippets' in het Webwinkelkeur dashboard hebben aangevinkt en de widget op de website hebben, krijgen ze nu bij heel veel zoekopdrachten de sterren te zien.

  screenshot_sterren_in_google_fashion_Click_Recensies

  Dit heeft gezorgd voor een enorme toename in organisch verkeer en dus klanten! Het is dus zéker de kleine moeite, en investering waard.

  Heb je hulp nodig of vragen over hoe jij in jouw webshop sterren kunt krijgen in Google? Boek hier een 30min call met mij.

  Laat een reactie achter

  Naam .
  .
  Bericht .